Veel voorkomende soorten restaurantafval

Restaurants genereren veel afval, met verschillende soorten die gezondheids- en milieurisico’s kunnen opleveren.

Restaurants zijn verplicht om te voldoen aan de voorschriften met betrekking tot afvalbeheer en de verwijdering van verpakkingen.

Restaurantafval bestaat doorgaans uit verschillende soorten gebruikte verpakkingen, waaronder karton en plastic. Vooral dat laatste is problematisch; Als het niet wordt gerecycled, kan het eeuwenlang in het milieu achterblijven. Dit onderstreept het belang van het gebruik van balenpersen in de horeca om afval effectief te beheren en te recyclen.

Bij Bramidan zijn we toegewijd aan het leveren van betrouwbare machines die de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ondersteunen.

Afvalbeheer in de dienstensector

Eigenaren van horecagelegenheden moeten zich bewust zijn van de afvalbeheerprincipes die ze moeten volgen, met name met betrekking tot de verwijdering van verpakkingen van gastronomische benodigdheden. Dit zorgt voor een correcte behandeling en recycling, in overeenstemming met milieunormen en -voorschriften.

Voordelen van afvalverdichting

  • Minder afvalinzameling van gevulde bakken betekent lagere kosten
  • Afval sorteren en klaarmaken voor recyclage geeft een groener profiel
  • Veilige en schone faciliteiten in krappe ruimtes zorgen voor een betere werkomgeving

Waarom een balenpers gebruiken voor het verdichten van restaurantverpakkingen?

Restaurants creëren voedsel- en verpakkingsafval. Investeren in balenpersen kan helpen om karton, folie, plastic en blik efficiënt te verdichten.
Naast de typische voedselresten die moeten worden weggegooid, heeft elk restaurant doorgaans ook te maken met grote hoeveelheden verpakkingen. Hieronder vallen zowel karton als folie, plastic en lege blikken en PET-flessen.

Voordelen van balenpersen:

  • Gemakkelijk, handig en veilig in gebruik – onze balenpersen hebben een brede opening en voldoen aan de EN16500 veiligheidsnorm
  • Geschikt voor karton, folieverpakkingen en aluminium blikken.
  • Afval in balen neemt minder ruimte in beslag.
Als u een restaurant of cateringbedrijf exploiteert met veel verpakkingsafval, overweeg dan om te investeren in compacte balenpersen. Deze machines zijn veelzijdig en verwerken niet alleen efficiënt oud papier en karton, maar ook plastic folie.

Ons productassortiment omvat modellen zoals de B3 en B4, die ideaal zijn voor de horeca vanwege hun compacte formaat dat gemakkelijk past in ruimtes met lage plafonds. Bovendien zijn ze gebruiksvriendelijk: onze technici bieden uw personeel een uitgebreide training bij de installatie.

Bedieningsgemak

Veelzijdige afvalverwerking

Eén machine voor alle soorten afval die u moet verdichten: Karton, papier en plastic folie.

Makkelijk te bedienen

Eenvoudig en snel laden van de kamer, zelfs in krappe ruimtes.

Bespaar tijd

De B4 balenpers heeft een automatische baaluitworp, en is snel en veilig in gebruik.

Vind de juiste machines voor uw restaurant

Klaar om de perfecte machine voor u en uw team te vinden?

Met veel modellen om uit te kiezen, kan ons verkoopteam samen met u een een afvalaudit op maat uitvoeren om de machine te vinden die past bij uw behoeften en werkruimte.

Vertical Balers

Watch how our small footprint machinery works

Vertical Balers

Watch how our X-series machinery works

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Vragen? Neem vandaag nog contact met ons op

Verkoop
Pascal Pijpker
Account Manager
Elmar Bierwirth
Account Manager
Bianca Slot
Marketing en Sales Support
Tanzer Akpullukcu
Country Manager

    Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen contact met u op