Hotels en restaurants
In de horeca is afvalbeheer een concurrentievoordeel. Wat nog belangrijker is, het is ook een wettelijke vereiste.
Van cafés tot hotels, efficiënt afvalbeheer verhoogt de winst en stimuleert de bedrijfsvoering met de juiste machines.
Restaurants en hotels hebben een specifieke afvalbeheerstrategie nodig om alles soepel te laten verlopen. Lees hieronder verder voor een volledige afvalanalyse.
Uitdagingen
- Tijd besteed aan afvalverwerking
- Beperkte ruimte en overvolle containers
- Moeite met het afzonderlijk beheren van verschillende soorten afval
- Beperkte inkomstenmogelijkheden uit recyclebare materialen
- Hogere ecologische voetafdruk
- Dure containertransporten
- Strikt beleid voor afvalverwerking
Voordelen
- Bespaart tijd
- Vermindert de frequentie van afvalinzameling
- Efficiënt afvalbeheer
- Betrouwbare, duurzame recyclingoplossing
- Genereer inkomen uit recyclebare materialen
- Optimaliseert het gebruik van de ruimte
- Verbetert de netheid op de werkplek
Aanbevolen apparatuur
Aangezien hotels en restaurants aanzienlijke hoeveelheden nat afval produceren, zijn perscontainers een ideale keuze. Maar verticale balenpersen zijn eveneens in staat om aan de behoeften te voldoen.
Lees hieronder meer over onze selectie balenpersen en perscontainers.
Verticale balenpersen
Horizontale balenpersen
Zelfstandige, stationaire en mobiele perscontainers
Diensten
BRA-IN
Onderhoud
Huren, leasen of kopen
Meest voorkomende afvalsoorten in de horeca
Hieronder hebben we de meest voorkomende afvalsoorten in de horeca op een rijtje gezet.
Kies uw afvalsoort en ontdek onze zorgvuldig samengestelde selectie machines die zijn ontworpen voor optimaal afvalbeheer.
Staat uw afvalsoort er niet tussen? Bekijk alle soorten afval hier.
Papier en karton
Zacht en hard plastic afval
Aluminium blikjes
Afvalanalyse in de horeca
De horecasector, waaronder hotels en restaurants, genereert een specifieke mix van afval, waarvan een groot deel een zorgvuldige behandeling vereist vanwege het snelle verloop en de mogelijke impact op het milieu.
Veel voorkomende soorten afval in deze sector zijn onder meer:
- Voedselverspilling: Een aanzienlijk deel van het horeca-afval, waaronder ongebruikte ingrediënten, bereidingsresten, niet-geserveerde buffetartikelen en bordafval van klanten.
- Verpakkingsafval: Dit omvat alles, van verpakkingen voor het bezorgen van eten tot individuele voorzieningenpakketten in hotels.
- Recyclebare materialen: Glazen flessen, aluminium blikken, papierproducten en bepaalde kunststoffen die worden gebruikt in drank- en voedselverpakkingen.
- Artikelen voor eenmalig gebruik: Artikelen zoals rietjes, to-go-containers en wegwerpbestek, vaak gebruikt in quick-service restaurants en hotelkamers.
- Operationeel afval: Dit omvat artikelen zoals schoonmaakbenodigdheden, gloeilampen en batterijen, maar ook kantoorbenodigdheden.
- Textiel: Hotels hebben te maken met een aanzienlijke hoeveelheid textielafval, waaronder versleten linnengoed, handdoeken, uniformen en gordijnen.
- Meubels en decor: Periodieke renovaties leiden tot het weggooien van oude meubels, matrassen en decoratieve voorwerpen.
- Gevaarlijk afval: Reinigingschemicaliën, fluorescentielampen en bepaalde soorten batterijen, die allemaal speciale verwijderingsmethoden vereisen.
- Tuinafval: Grote hotels met tuinen of aangelegde gebieden produceren groenafval zoals gemaaid gras, snoeisel van bomen en bloemendecoraties.
- Elektronisch afval: Kapotte of verouderde elektronica zoals tv’s, keukenapparatuur en computers moeten op de juiste manier worden weggegooid.
- Bouw- en renovatiepuin: Tijdens upgrades of renovaties genereren hotels en restaurants bouwafval zoals beton, hout, metaal en gipsplaten.
Horecabedrijven leggen vaak de nadruk op duurzaamheidsinitiatieven, met als doel hun ecologische voetafdruk te verkleinen door afval te minimaliseren en de recyclingpercentages te verbeteren.
Strategieën zijn onder meer het doneren van overtollig voedsel, het composteren van organisch afval, investeren in herbruikbare goederen en het inkopen van recyclebare of biologisch afbreekbare producten.
Daarnaast kunnen deze bedrijven ook deelnemen aan programma’s om zeep en flessen voor toiletartikelen te recyclen of meubels en textiel opnieuw te gebruiken om hun levenscyclus te verlengen en afval te verminderen.