FAQ's -  Perscontainers

Veelgestelde vragen over onze Perscontainers zijn onder meer:

Een containerpers is een machine die afval samenperst. Dit zijn grote en zware machines die grote hoeveelheden gemengd afval kunnen verwerken – meerdere tonnen per keer – en dit samenpersen in kleinere hoeveelheden.

De containerpers bestaat uit een persunit en een containerunit. De persunit perst het afval horizontaal samen naar de container. Wanneer de containerpers vol is, wordt hij opgehaald door een afvalverwerkingsbedrijf. Afhankelijk van het materiaal, wordt het vervolgens naar een recyclestation of een verbrandingsoven vervoerd.

Containerpersen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en modellen, afhankelijk van het soort materiaal en de hoeveelheid en het volume van het afval dat de machine moet verwerken.

Kort uitgelegd, is het verschil tussen een statische containerpers en een mobiele containerpers het feit of de persunit bij u op locatie blijft of aan de container vast zit.

Statische containerpers

Een statische containerpers blijft bij uw bedrijf. De persunit en de containerunit zijn afzonderlijke units en de persunit is op een betonnen sokkel vastgeschroefd.

De container is met pallen aan de persunit bevestigd. Wanneer de container vol is, wordt het opgehaald om te worden geleegd en wordt hij vervangen door een andere container die aan de persunit wordt bevestigd.

De statische containerpersen zijn zeer geschikt voor het verwerken van zeer grote hoeveelheid afval en in situaties waar continu moet kunnen worden gevuld.

Mobiele containerpers

In een mobiele containerpers, is de persunit geïntegreerd in de container. Dit betekent dat de complete unit wordt opgehaald om te worden geleegd als hij vol is.

De mobiele containerpers is vaak iets kleiner en heeft minder capaciteit dan een statische containerpers, omdat hij gemakkelijk moet kunnen worden opgehaald en vervoerd met een vrachtwagen.

De mobiele containerpers is geschikt voor situaties waar de ruimte beperkt is. Ze kunnen een breed scala aan afvalmaterialen verwerken, waaronder karton, papier, plastic, brandbaar afval of organisch afval.

Het verschil tussen een statische containerpers en een mobiele containerpers is het feit of de persunit bij u op locatie blijft of aan de container vast zit.

Een statische containerpers bestaat uit twee afzonderlijke units - de persunit en de containerunit. De persunit wordt vastgeschroefd op een betonnen sokkel en blijft op uw bedrijf.

In een mobiele containerpers is de persunit geïntegreerd in de container. Dit betekent dat zowel de container als de persunit worden opgehaald om te worden geleegd.

Omdat het uit twee verschillende units bestaat, is de capaciteit van de container bij een statische containerpers ongeveer 50% groter dan bij een mobiele containerpers. Hierdoor is de statische containerpers geschikt voor zeer grote hoeveelheden afval. Een statische containerpers kan ook continu worden gevuld, omdat wanneer een container vol is en wordt opgehaald, direct een vervangen container kan worden geplaatst. Dit voorkomt wachttijden en het ophopen van afval.

Een ander voordeel van de statische container is dat het kan worden geïntegreerd in een bestaand gebouw of locatie met vultrechters, invoerlijnen en automatiseringsoplossingen.

Met een mobiele containerpers, zijn structurele aanpassingen van uw vestiging niet nodig. U sluit het systeem aan op de stroomvoorziening en het is klaar voor gebruik.

Dit maakt de mobiele containerpers tot een flexibele oplossing die kan worden geïntegreerd in iedere omgeving – zelfs voor een kortere periode.

Of u een statische of een mobiele containerpers moet hebben hangt af van verschillende factoren. U moet rekening houden met hoeveel afval u heeft, welke soorten afvalmaterialen u hebt, uw interne werkprocessen, hoeveel ruimte u hebt voor een persoplossing en of de oplossing moet worden geïntegreerd in een bestaande faciliteit.

Een containerpers gebruikt een sterke persplaat om het afval horizontaal samen te persen in een container.

Een schroefverdichter combineert een maalmechanisme met een perssysteem. Het is voorzien van een sterke draaiende schroef. De schroef maakt sterke draaibewegingen om het materiaal te vermalen en samen te persen. De draaiende transportschroef trekt het materiaal in de container.

De schroefverdichter is met name geschikt voor het verwerken van bulkmaterialen zoals karton en hout.

Vergeleken met normale containerpersen wordt het afval in een schroefverdichter tot 60% meer gecomprimeerd.

Ja, dat kan. Al onze containerpersen zijn beschikbaar in standaard RAL-kleuren. Ze zijn geverfd met een duurzame lood- en chromaatvrije verf

Daarnaast bieden de grote gladde oppervlakken ruim voldoen plek voor een bedrijfslogo.

Dat hangt af van de containerpers. Als stelregel, kunt u een containerpers gebruiken voor het samenpersen van alle zachte materialen. Voorbeelden van zachte materialen zijn karton, versnipperd papier, kranten, papieren zakken, zacht droog plastic en PET-flessen.

Er zijn ook containerpersen voor nat afval, polystyreen, EPS en hout.

Wij adviseren u altijd advies bij ons in te winnen als u uw containerpers wilt gebruiken voor andere materialen en de genoemde aanbevolen materialen.

Ja, u kunt uw containerpers buiten plaatsen. Onze containerpersen zijn zo ontwikkeld, dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Hun robuuste, volledig gelaste stalen constructie voorkomt roestvorming. Bovendien zijn ze afgewerkt met een hoogkwalitatieve duurzame verf om verfbladders en roest te voorkomen. Alle mechanische en elektrische onderdelen zijn binnenin de machine beschermd invloeden van buitenaf.

Het bedienen van een containerpers is zeer veilig en er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig. Alle containerpersen zijn betrouwbaar en grondig getest, om er zeker van te zijn dat ze aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen.

Iedereen kan de machine veilig vullen. Alle mechanische en elektrische onderdelen zijn binnenin de machine gemonteerd, buiten het bereik van de gebruiker. Daarnaast beschikt de machine over verschillende veiligheidsfuncties om de gebruiker te beschermen. Het bedieningspaneel is aan de buitenkant van de machine aangebracht en is goed toegankelijk om de machine te starten. Op het bedieningspaneel is ook een noodstop aangebracht, die snel en gemakkelijk bereikbaar is.
Onze containerpersen zijn geproduceerd door onze vertrouwde Duitse collega, Presto. Presto heeft meer dan 50 ervaring op het gebied van milieutechniek en hun producten staan hoog aangeschreven in de sector.
Ze zijn allemaal voorzien van de Europese CE-markering en voldoen aan de essentiële vereisten voor gezondheid en veiligheid die door de Europese Unie zijn opgesteld. Daarnaast zijn twee machinegroepen gecertificeerd conform GS, Geprüfte Sicherheit, wat betekent dat ze zijn getest door een Duits, door de overheid goedgekeurd onafhankelijk laboratorium, waarbij de veiligheid van de machines is vastgesteld en gegarandeerd.
Als bedrijf is Presto gecertificeerd met ISO 9001 SmS, Sicherheit mit System, wat betekent dat het bedrijf de kwaliteits- en veiligheidsvereisten van hun klanten en de vereisten van de betreffende norm evalueert en naleeft.
Dit garandeert u dat ieder Presto-product altijd aan de hoogste veiligheidseisen voldoet of deze zelfs overstijgt.

Een containerpers is zeer veilig te bedienen. Al onze containerpersen zijn grondig getest, om er zeker van te zijn dat ze aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Bovendien zijn alle mechanische en elektrische onderdelen binnenin de machine gemonteerd, buiten het bereik van de gebruiker. Het bedieningspaneel is aan de buitenkant van de machine aangebracht en is goed toegankelijk om de machine te starten. Op het bedieningspaneel is ook een noodstop aangebracht, die snel en gemakkelijk bereikbaar is.

Nee, alle onderhoud en service zou moeten worden uitgevoerd door een professionele servicemonteur.

Nee. Onze containerpersen zijn ontwikkeld voor duurzaamheid en een lange levensduur.

De machines hoeven wettelijk alleen een jaarlijkse veiligheidscontrole te ondergaan. Tijdens de servicecontrole, zorgt de servicemonteur ervoor dat uw apparatuur voldoet aan de betreffende regel voor veiligheid en functionaliteit.

Wij bieden een professioneel serviceaanbod, dat is opgezet om aan de individuele wensen van onze klanten te voldoen, inclusief flexibele servicecontracten. Met een servicecontract hebt u altijd een up-to-date machine met de nieuwste technologie en gebruikersvriendelijkheid.

Onze containerpersen gebruiken standaard 3 L / N / PE; 400 V,50 Hz.

De statische en mobiele containerpersen gebruiken 16-32 ampère. De schroefverdichters gebruiken normaal gesproken 63 ampère.

U kunt de vereiste voeding voor iedere containerpers nalezen in de technische specificaties van het product.

Voor het plaatsen van een mobiele containerpers zijn geen structurele aanpassingen vereist en de vereisten voor de ondergrond zijn minimaal. Het enige wat u nodig hebt zijn de noodzakelijke elektrische aansluitingen. U steekt de stekker erin en hij is klaar voor gebruik.

Voordat u een statische containerpers of schroefverdichter plaatst, dient u enkele aanpassingen door te voeren aan de structuur of de locatie.

De containerpers moet worden geplaatst op een solide, vlakke ondergrond. De persunit moet correct worden gemonteerd door deze vast te schroeven aan de ondergrond, die van beton of bestrating moet zijn, of hij moet aan het gebouw worden vastgeschroefd.

U moet ook geleiderails op de grond leggen, om de containerunit correct op de persunit te kunnen plaatsen. Daarnaast moet u voor de juiste elektrische aansluitingen zorgen.

Ons ervaring team met consultants kan u uitleggen waar u rekening mee moet houden en welke voorbereidingen u moet treffen om een goede start te kunnen maken met uw containerpers.

Ja, dat kan. Als uw containerpers wordt geplaatst op een plek waar hij voor iedereen toegankelijk is, kunt u voorkomen dat ongeautoriseerde personen toegang krijgen door een digitale automatische vergrendeling te gebruiken. Deze vergrendeling voorkomt dat mensen afval in de containerpers kunnen gooien of een perscyclus kunnen starten.

De vergrendeling kan worden geopend met een pincode of een sleutel. Daardoor kunnen alleen mensen aan wie u de pincode of een sleutel geeft de containerpers gebruiken.

Een digitale automatische vergrendeling kan een goed idee zijn als veel mensen toegang hebben tot de containerpers, als er geen toezicht is op de containerpers, of als mensen 24 uur per dag toegang hebben tot de containerpers.

Er is geen simpel antwoord op deze vraag. Containerpersen zijn ontwikkeld voor het verwerken van grote hoeveelheden afval, maar er kunnen ook andere argumenten zijn om voor een containerpers te kiezen.

Wanneer wij uw behoefte aan een containerpers evalueren, houden we rekening met de omvang van uw bedrijf, uw interne werkstructuren en -processen, procedures, uw werkstromen, die tijd die u spendeert aan afvalverwerking en uw huidige oplossing.

Deze gegevens helpen ons om de beste oplossing te bepalen, zodat u tijd en geld kunt besparen bij uw afvalverwerking.

Een containerpers is zeer gemakkelijk te gebruiken. Uw doet uw afval in de machine en, afhankelijk van uw oplossing, drukt op de startknop om een perscyclus te starten, of u wacht totdat de perscyclus automatisch begint.

Ja. Wij bieden zeer flexibele huurovereenkomsten en het is zowel mogelijk om voor korte periodes als op lange termijn te huren.

Na de huurperiode kunt u het huurcontract verlengen, de machine aanschaffen of de machine aan ons terugsturen.
Om het meeste uit uw containerpers te halen en om een totaaloverzicht te houden van uw kosten, kunt u een servicecontract toevoegen aan uw huurovereenkomst. Het servicecontract kan een jaarlijkse servicecontrole zijn, of een complete onderhoudsovereenkomst voor de gehele huurperiode.

Neem contact op met onze verkoopconsultants voor meer informatie over de flexibele mogelijkheden voor het huren van een containerpers.

Nadat het afval is samengeperst, wordt het opgeslagen in de container ernaast. Wanneer de container vol is, wordt deze opgehaald door uw afvalbedrijf en geleegd voordat hij weer wordt aangekoppeld.

Dit hangt af van de afmetingen en het model, maar standaard wegen de mobiele containerpersen 4500 - 5250 kg.

De speciale containerpersen voor nat afval, de PHR en de PSR, wegen tussen 2750 en 4350 kg.

Als u het exacte gewicht van een mobiele containerpers wilt weten, raadpleegt u de technische specificaties van het product.

Ja, we bieden speciale mobiele containerpersen aan voor organisch afval, bijv. afval van voedingsmiddelen. Organisch afval kan onaangename geuren afgeven of door de deur lekken.

Onze mobiele containerpersen PHR en PSR zijn speciaal ontwikkeld voor het samenpersen van organisch, vochtig of commercieel afval dat vergelijkbaar is met huishoudelijk afval.

De persplaat in deze containerpers is zelfreinigend om geuren tegen te gaan en de deur is van afdichtingen voorzien, om spatten en lekken te voorkomen.

Onze statische containerpersen en schroefverdichters kunnen naadloos worden geïntegreerd in reeds bestaande afverwerkings- of productiefaciliteiten en kunnen worden verbonden met inline geautomatiseerde oplossingen.

Neemt u alstublieft contact op met iemand van ons team voor meer informatie over de opties voor het automatiseren van uw afvalverwerking

Uw statische containerpers of schroefverdichter kan worden geïntegreerd in het gebouw, bijv. met een wandlaadtrechter waardoor afval direct vanuit binnenuit door de muur in de containerpers kan worden geleid. Dit kan een voordeel zijn wanneer u binnen veel afval produceert. Met een wandlaadtrechter kunt u uw afvalverwerking stroomlijnen doordat niemand meer naar buiten hoeft om uw afval in de containerpers te gooien.

Neem contact op met één van onze consultants voor meer informatie over het efficiënter maken van uw afvalverwerking.

Een schroefverdichter bestaat uit een grote, continu draaiende transportschroef die is aangebracht tussen de invoerlijn, of afvalverzamelaar, en de container. Wanneer vast afval in de verzamelaar wordt gegooid, vermaalt het maalmechanisme het materiaal en trekt het naar de container.

Ja – een schroefverdichter is speciaal bedoeld voor bulkafval! De sterke schroef vermaalt probleemloos zelfs de grootste stukken materiaal. De schroefverdichter kan ook expandeerbare materialen verwerken.

Door het materiaal voordat het wordt samengeperst te vermalen, krijgt u een veel hogere verdichtingsverhouding.

Ja, dat kan. Het type containerpers dat u nodig hebt hangt echter af van de vorm en het volume van het hout.

Neemt u alstublieft contact met ons op voordat u uw containerpers gebruikt voor hout en andere harde materialen en grote stukken.

Ja, dat kan. De schroef vermaalt het materiaal doeltreffend in kleine stukken en zorg ervoor dat het bulkmateriaal niet vast komt te zitten of de invoerlijn verstoppen.

Hierdoor hoeft u niet meer te wachten op de perscyclus of de persplaat — wat tot één minuut kan duren — omdat de schroef continu draait. Een schroefverdichter is ideaal om snel op te ruimen, omdat er geen wachttijd is.

Het afvoeren van vocht uit uw afval heeft verschillende voordelen.

Kostenbesparingen en winst

U kunt uw kosten voor afvalverwerking aanzienlijk verlagen wanneer u het vocht afvoert.

Vochtig en nat afval is erg zwaar. Het afvoeren van het vocht verlaagt het gewicht en de dichtheid van uw afval. Uw afval neemt minder ruimte in - daardoor kunt u kleinere containerverdichters en minder en kleinere containers gebruiken om uw afval in op te slaan. U kunt ook het aantal keer dat het afvalbedrijf moet komen terugdringen, omdat u veel meer afval op uw locatie kunt opslaan.

Het resultaat is een direct positief effect op uw rekening voor afvalverwerking.

De afgevoerde vloeistoffen kunnen ook worden verzameld en verkocht aan producten van biomassa en omgezet in biobrandstof. Biobrandstof is brandstof dat is ontwikkeld uit organische materialen, en hernieuwbare en duurzame energiebron die wordt gebruikt voor het genereren van elektriciteit of andere energievormen.

De verkoop van uw restvloeistoffen als biomassa helpen u winst te genereren uit uw afval. Hier betaalt uw apparatuur zich nog sneller terug.

Verbranding

Materiaal waarvan het vocht is afgevoerd kan gemakkelijker worden verwerkt in de verbrandingsoven. Bij afvalverbranding wordt afval verbrand om energie terug te winnen. Energie uit afvalverbranding wordt gebruikt voor elektriciteit en voor districtverwarming. Nat afval verzwakt het verbrandingsproces echter en de energie komt niet zo gemakkelijk vrij als bij droog afval.

Het afvoeren van vocht uit uw afval heeft verschillende voordelen. Ten eerste is nat afval erg zwaar. Als u het vocht afvoert, verlaagt u het gewicht, de dichtheid en het volume. Daardoor kunt u kleinere containerpersen en minder en kleinere containers gebruiken om uw afval in op te slaan. Uiteindelijk betekent dit dat het afvalbedrijf minder vaak afval hoeft komen ophalen.

Ten tweede is nat afval moeilijk te verwerken bij afvalverbranding. Bij afvalverbranding wordt afval verbrand om energie terug te winnen. Nat afval verzwakt het verbrandingsproces en de energie komt niet zo gemakkelijk vrij als bij droog afval. Sommige regeringen verbieden daarom zelfs vochtig afval in verbrandingsovens.

Er zijn twee redenen waarom nat afval moeilijk te verbranden of te ontsteken is: stoomvorming en koeling.

Stoom

Wanneer water kookt, ontstaat stoom. De stoom verplaatst het zuurstof rondom de vlam. Omdat er minder zuurstof beschikbaar is voor de verbranding, wordt de vlam langzaam verstikt.

Koeling

Koeling heeft betrekking op de temperatuur in het brandende materiaal en de ontbrandingstemperatuur van de materialen die worden verbrand. De ontbrandingstemperatuur is de temperatuur waarbij materiaal begint te branden.

Water heeft een ontbrandingstemperatuur van 100˚ Celsius. Dat is wanneer het kookt. De meeste vast materialen hebben een veel hogere ontbrandingstemperatuur en ze branden niet bij 100˚ Celsius.

Omdat water de laagste ontbrandingstemperatuur van alle materialen in de brandende stapel heeft (100˚Celsius), wordt de temperatuur van de stapel niet hoger dan 100˚ Celsius totdat al het water is verdampt. Dit is het koelingsprincipe.

100˚ Celsius is echter veel te laag om andere materialen te laten branden. De andere materialen gaan dus niet goed branden voordat al het water is verdwenen en de temperatuur in de brandende stapel omhoog gaat.

Als er continu meer nat afval bovenop de stapel in de verbrandingsoven wordt gegooid, komt het ontbrandingsproces nooit helemaal goed op gang.

Sommige regeringen verbieden vochtig afval in verbrandingsovens.

Door het vocht uit uw afval af te voeren, vermindert u de hoeveelheid water dat het bevat en helpt u het afval beter te laten verbranden in de verbrandingsoven.

Er zijn twee redenen waarom nat afval moeilijk te verbranden is: stoomvorming en koeling.

Wanneer water kookt, ontstaat stoom. De stoom verplaatst het zuurstof rondom de vlam. Omdat er minder zuurstof beschikbaar is voor de verbranding, wordt de vlam langzaam verstikt.

Koeling heeft betrekking op de temperatuur in de stapel brandend materiaal. Water kookt en verdampt bij 100˚ Celsius. De meeste materialen hebben een veel hogere temperatuur nodig om te verbranden. Omdat water de laagste ontbrandingstemperatuur heeft, wordt de temperatuur nooit hoger dan 100˚ Celsius totdat al het water uit de brandende stapel is verdampt. Dit betekent dat de andere materialen niet goed branden als er water in zit.

Daardoor komt het ontbrandingsproces nooit helemaal goed op gang als het afval nat is.

Er zijn speciale schroefverdichters voor het verwerken van afval dat veel vloeistof bevat of erg nat is.

Deze containerpersen combineren een kracht vochtafvoerproces met hoge verdichting. Ze kunnen worden gebruikt om vaste afvalmaterialen van vloeistoffen te scheiden of om restvloeistoffen uit het afval te halen.

Het systeem voert vrijstromende inhoud van drankhouders zoals plastic bekers, Tetra Pak-verpakkingen, blikjes of PET-flessen af, of scheidt het vocht van rioolslib en industrieel afval. De afgevoerde vloeistoffen worden afgevoerd via een afvoerpijp en kan ik een bak worden opgevangen of worden afgevoerd naar de riolering.

Materiaal waarvan het vocht is afgevoerd is gemakkelijker te verwerken of te recyclen en er kan energie uit worden onttrokken in verbrandingsovens. Bovendien zorgt de verlaging van het gewicht door het afvoeren van het vocht voor een aanzienlijke besparing bij het laten ophalen van afval.

Ja, u kunt uw containerpers voor nat afval aansluiten op een statische of mobiele containerpers. Nadat het vocht uit het afval is afgevoerd, kunt u het verzamelen in een containerpers voor verdere verdichting, of in een magazijn.

Het comprimeren van uw EPS-, XPS-, EPE- en EPP-materiaal heeft verschillende voordelen. Samengeperst EPS, XPS, EPE, EPP en soortgelijke materialen kunnen worden doorverkocht aan recyclers. Als uw bedrijf regelmatig polystyreenafval verwerkt, kan het een lucratieve opbrengsten stroom worden.

Bedrijven in elke branche kunnen hun gebruikte EPS, XPS, EPE, EPP en soortgelijke materialen aan recyclers verkopen. Bij kleine hoeveelheden kan oneconomisch zijn om te recyclen (maar heeft het wel als voordeel dat u het volume reduceert), echter bedrijven met kleinere hoeveelheden slaan hun gecomprimeerde EPS-, EPE- en EPP-materiaal op en laten recycleerders het ophalen wanneer er voldoende materiaal is om het de moeite waard te maken. De prijzen kunnen enorm variëren. Neem contact op met uw plaatselijke recycler voor een exacte prijsopgave. Veel bedrijven maken op deze manier van hun afval (kosten) in een extra inkomsten bron (opbrengst).

Met een verdichtingsverhouding tot 50: 1 (tot 700 Kg / m³ dichtheid) kunt u ook aanzienlijke besparingen realiseren op het gebied van ruimte- en afval opslagkosten in uw bedrijf; maar ook in termen van logistiek, omdat je per vrachtwagen veel meer materiaal kunt monteren. (minder transport bewegingen, dus ook beter voor het milieu)

Dat kunt u zeker.  Verontreinigd EPS/XPS/EPE/EPP is geen probleem om te recyclen.

keyboard_arrow_up